Àrea de dansa

Coneix les disciplines que impartim el curs 2018/19.

Tria i prova sense compromis.

Iniciació a la dansa

Obri’t les portes al fantàstic món de l’espectàcle!

Farem de tú un xicotet artista capaç d’entretenir al públic des de ben petit. Començarem introduint-te a la dansa, així tindràs ferramentes per moure’t dalt d’un escenari.

Vine amb nosaltres a ballar, a aprendre i a gaudir. Desenvolupa la teua creativitat i sigues més expressiu. Aprén a ser disciplinat, a arribar a l’hora, a anar ben pentinat, a ser ordenat… I ara que ho tenim tot llest.. Somriu molt, sense por, perquè l’espectacle comença.

Jazz

Jazz

Disciplina moderna derivada de la dansa clàssica adaptada a la música actual. Ens inspirem en els grans coreògrafs de broadway com Bob Fosse i Jerome Robbins.

Es treballa tècnica adaptada a cada nivell, flexibilitat, consciència de cos i espai, expressivitat, actitud del ballarí i posició corporal, musicalitat i coreografia. Els exercicis ocupen l’espai de l’aula en quatre formes: Centre, rambla, diagonal i barra.

Flamenco

Estil d’arrels andaluses que sorgeix de l’ètnia gitana. Estil recollit i assimilat pel poble de generació en generació i que constitueix un tresor cultural. Practicada amb sabates d’estètica flamenc, s’acompanya de braceig flamenc i rotació de nines.

Sevillanes

La sevillana és un ball tradicional i característic d’Andalusia, nascut a Sevilla. És la dansa regional més popular i representativa del folklore del nostre país molt influenciada pel flamenco.

Una sevillana s’estructura sempre en quatre parts; cada una d’aquestes parts va sempre acompanyada de la mateixa tornada. Té un compàs ¾ i moltíssimes opcions de ballar-se: en parella, sols, en grup… També es poden ballar amb mantó, palillos o helicons.

Claqué

El claqué és la fusió entre les danses tradicionals nord-europees i africanes. S’origina a Europa durant el segle XVIII quan, a la guerra de successió, es prohibeix als esclaus africans que utilitzen instruments de percussió. Això els va motivar a realitzar música amb els peus i les mans.

Ballat en un principi pels esclaus, arriba als Estats Units on es mescla amb influències de les danses irlandesses, escocesses i angleses i es puleix fins que es popularitza als anys 30 gràcies al cine i a ballarins com Fred Astaire o Gene Kelly.

El claqué es va anomenar dansa jazz, en aquell moment, per que el jazz era la música utilitzada per ballar aquell nou estil. No va ser fins als anys 50 que va començar a declinar el claqué i la música jazz per donar pas al rock and roll i la nova dansa jazz que ja es ballava sense percutir.

Treball principal de peus, expressió, musicalitat, actitud del ballarí i posició corporal, ritmes i coreografia. Aquesta disciplina mescla la dansa i la música (percussió).

Hip Hop

El hip hop és un moviment cultural nascut als carrers de Nova York als anys 70 el qual va donar lloc a una nova forma de vestir i a un nou estil de música influenciat pel soul, el funk, el dance hall i la música disco, entre altres. Entre els fans d’aquesta música va sorgir el breakdance i a poc a poc un nou estil de ball: el hip hop. Aquest ball ha anat evolucionant fins a comptar amb subestils molt elaborats com és el waacking, el poping, el locking, el krump…

A les nostres classes treballarem coreografia, expressió, contraccions musculars, exploració del moviment natural individual, improvisació, sincronització grupal.

Base Técnica

Base tècnica és una disciplina orientada a adults que vulguen fer un bon manteniment del cos treballant amb tècnica bàsica de la dansa. Aprendrem a corregir la postura corporal, treballarem l’equilibri i la flexibilitat i fortalirem el cos i la ment ballant.

Els exercicis ocupen l’espai de l’aula en cuatre formes: Centre, rambla, barra i diagonal.

Contemporani

El contemporani és un estil de dansa que sorgeix amb l’evolució de la dansa clàssica. Aquesta dansa busca trencar amb les figures clàssiques per buscar una nova forma d’expressió més passional i dramàtica. És per això que aquesta disciplina només va dirigida a joves majors de 14 anys.

Es treballa la memòria corporal, la interpretació coreogràfica, salts, exercicis de terra, equilibris, exploració del moviment individual, sincronització grupal i presència escènica.

Vine i prova la disciplina que més t'agrade

+ info aquí